Tietoa Vuokratavara-palvelusta

Tietoa palvelusta

Vuokratavara yhteisellä asialla!

Tervetuloa Vuokratavara -palveluun! Palvelun tarkoituksena on tarjota vaihtoehto uuden tavaran haalimiselle ympäristöä säästävällä tavalla. Palvelun käyttäjät voivat myydä, vaihtaa tai lainata  tavaroita toisten kanssa helposti. 

Miksi Vuokratavara tehtiin?

Olen jo pitkään miettinyt mitä voisi käytännössä tehdä yhä enemmän huolestuttavammaksi käyvälle turhan materiaalin määrälle. Tutustuin ideaan jakamistaloudesta eli siitä, miten  ihmiset mieluummin vuokraavat tavaroita kuin ostavat kaikkea omaksi.

Käytetyn tavaran kauppaa tai lainausta on tehty aina. Tietoverkkojen yleistyminen sekä nettisovellusten ja niihin liittyvien palvelujärjestelmien kehittyminen mahdollistaa sen aivan uudella tavalla. Myös lisääntynyt ympäristotietoisuus ja talouskriisien aiheuttamat jälkimainingit ovat herättäneet kiinnostusta kulutuksesta luopumiseen  sekä tavaroiden ja materiaalien uudelleenkäyttöön. Vuokrapalvelu pyrkii vastaamaan näihin tarpeisiin!

Kotimainen palvelu

Vuokratavara on ylpeästi 100% kotimaisin voimin tuotettu palvelu!  Sivusto on luotu Sharetribe-alustalla, jonka perustivat suomalaiset. Sivusto on Tentacle Oy:n palvelimilla, joka myös on 100% suomalaisomisteinen yritys ja jonka palvelimet sijaitsevat Helsingin Lauttasaaressa. 

Yhteisöllisyys

Vuokratavara haluaa toimia vahvasti paikallistasolla asukasyhdistysten, taloyhtiöiden ym. kanssa. 

Ekologisuus

2010-luku on ollut verkkokaupan vuosikymmen, kuten osoittaa mm. Postnordin tutkimus. Suomessa verkkokaupan arvo on kokonaisuudessaan yli kolminkertaistunut vuodesta 2008 vuoteen 2018. Kiinasta tuotavien pakettien määrä on kahdeksankertaistunut Postin mukaan vuodesta 2010 vuoeen 2017. Tavaraa liikkuu ennätysmäärä maalla, merella ja ilmassa. 

Tällä on väistämättömät vaikutukset päästöjen määrään.  Pakkausmateriaalit, toimituksiin menevät päästöt, datakeskusten ja tuotantoketjun vaatiman energian päästöt, tilausten ja palautusten volyymi jne kaikkinensa vaikuttavat osaltaan hiilidioksidipäästöihin. Pakkaujäte ja loppukujetus touttavat pahimmat päästöt. 

Itse tuotantoprosessi voi myös olla kovin raskas, eikä kaiken kierrätyksen onnistumisesta voi mennä takuuseen koska usein valmistusmenetelmät sekä käytetyt materiaalit voivat tuoda siihen haasteita. Kannattaa siis miettiä, onko hankittavan tavaran tarve viikottaista vai kerran vuodessa tarvittavaa.  Käyttämällä jo olemassa olevia resursseja mahdollisimman tehokkaasti on ympäristön kannalta paras tapa. 

Vuokratavara haluaa auttaa sinua kestävämpään elämäntyyiliin, joka hyödyttää myös kukkaroasi!